Plaza del Toros

Op vrijdagavond 16 juni vertrekken we voor negen dagen naar Pedro Bernardo, een dorp op ongeveer twee uur rijafstand van Madrid. We vliegen erheen en worden verwelkomd met temperaturen van 38 graden. En dat ’s avonds laat! Nadat we rond 23:30 uur aankomen in het dorp eten we nog wat kleins. Onze kamer heeft gelukkig airco dus na een kwartiertje op de ‘full power stand’ kunnen we rustig gaan slapen.

Op zaterdag beginnen we de dag met toast en tomatenspread naar goede Spaanse gewoonte en regelen we een busje naar de start. We zijn gek genoeg de enigen op de weststart. De tandems die we zagen vliegen, zijn blijkbaar ergens anders gestart. En we denken dat de piloten die er al een paar dagen zijn wellicht de stabiele condities al beu zijn en een relaxdag nemen voordat de competitie begint. We wachten een tijdje op de start. Een schaapsherder vergezelt ons met zijn twee honden – eentje heel jong en speels en de ander rustig en terughoudend. De man vertelt dat zijn geiten (ok, eigenlijk is het dus een geitenherder) iedere ochtend zelfstandig vanuit zijn boerderij de berg op wandelen en iedere avond weer terug naar beneden. Zelf komt de herder af en toe kijken hoe het met ze gaat. Hij is erg geïnteresseerd en praat veel en luid. Lode kan het meeste wel verstaan maar ik doe helaas niet mee in het gesprek 😉 Na verloop van tijd arriveren er meer mensen. Britten (lang niet geziene kennissen van vorige trips, dus erg leuk!), Spanjaarden, Australiërs, het is meteen een internationale boel. Er vliegt nog een reddingsheli voorbij, een spectaculair gezicht!


Rond 12 uur besluiten we niet langer te wachten en even later hangen Lode en ik in de lucht. Helaas: het is nog erg stabiel en na een klein uurtje lokaal vliegen staan we op de officiële landing. Gelukkig hadden we met een voorziene blik onze huurauto beneden geparkeerd en kunnen we dus zonder al te veel gezweet op naar een verdiende lunch. De rest van de middag en avond bestaat uit zwemmen, relaxen, bijkletsen met bekenden en de registratie en briefing van de competitie. Die briefing begint met een toespraakje van de burgemeester, die ons veel plezier en thermiek toewenst en hoopt dat we nog eens terugkomen in Pedro Bernardo, en daarna uit een hele reeks regels en praktische informatie voor de competitie. Zoals: hoe laat vertrekken de busjes ’s morgens naar de start, wordt er een lunchpakket voorzien, wat is de maximumhoogte om te vliegen, wat moet je doen nadat je geland bent, etc. Nadien drinken we nog wat en hebben we de eerste dag alweer goed gepasseerd! 🙂

Plaats een reactie